6 X 6 HOCKEY & COMPETITIEHOCKEY

Wat is 6 x 6
urban hockey?

Amsterdam Dynamics 6 x 6 urban hockey is een uniek zes tegen zes hockeyspel waar stijl, techniek en skills op het hoogste niveau worden getoond. Hierbij worden de beste en meest creatieve stijlen tegenover elkaar gezet in een hockey arena. De teams spelen zonder keeper. Dit spektakel brengt een hoog entertainmentgehalte in het spel. En het is vooral heel erg leuk om te doen.

Een aantrekkelijk spel waar toeschouwers komen voor de onverwachte urban hockey tricks om veel doelpunten te of de ultieme panna te zien.
Het winnen van een wedstrijd op doelpunten is geweldig, maar in combinatie met stijl en creativiteit kan 6 x 6 urban hockey echt één van de meest vermakelijke sporten zijn om naar te kijken.

Onze spelers worden aangemoedigd om creatief, innovatief en uniek te zijn met hun speelstijlen waardoor ze opvallen en zich ontwikkelen tot technisch vaardige spelers.

Wat zijn de regels?

6 x 6 urban hockey draait om creativiteit en tactisch samenspelen. Toch zijn er enkele regels.

Het team op het veld in de arena bestaat uit zes spelers en maximaal 6 wisselspelers. Er mag continue gewisseld worden, zo houden we het tempo hoog . We houden van je lach dus een bitje ter bescherming van je tanden is verplicht. Ook scheenbeschermers draag je altijd zodat je rechtop op twee benen het veld weer af kan. Er wordt gespeeld zonder keeper, behalve als we zaalhockey spelen. De bal mag niet tegen de voet komen, het is geen voetbal. De bal mag hoog gespeeld worden maar niet hoger dan de knie.

PannaKNOCK-out: speel je de bal door de benen van je tegenstander en je hebt daarna weer meteen controle over de bal krijg jij applaus en gaat je tegenstander 1 minuut naar de kant Een overtreding in de cirkel leidt tot een spannende 4 (aanvallers) tegen 2 (verdedigers) shoot-out. Een opzettelijke overtreding in de cirkel leidt tot een 1 tegen 1 shoot-out. Push en slapshot mag (ook op goal), slaan van de bal mag nooit.

KNHB
competitiehockey

Bij Amsterdam Dynamics kan je NAAST TRAINEN EN 6X6 hockey ook spelen in de officiële hockeycompetitie van de KNHB. Met jeugdteams spelen we mee. De F, E t/m D 8 tallen spelen hun thuiswedstrijden op onze eigen veld in het Bijlmer Sportpark. De 11-tallen spelen op een heel veld bij HV Abcoude hun thuiswedstrijden.

Als je lid wordt en je gaat competitie spelen dan kan je dankzij onze sponsor HockeyDirect met een aantrekkelijke korting een officieel Amsterdam Dynamics wedstrijdtenue aanschaffen bij ons aanschaffen. Bij HockeyDirect kan je ook terecht voor al je hockeyspullen.

Amsterdam Dynamics is een jonge hockeyclub uit Amsterdam-Zuidoost. Wij bieden (urban) hockey in actieve 6 tegen 6 wedstrijdvorm. We zijn gestart als sportbuurtclub onder de naam Rubicon op Cruyff Courts en op ons veld in het Bijlmersportpark. Nu willen we deze sport in Amsterdam naar een next level brengen. Dit doen we juist in een stadsdeel waar heel veel hockeytalent aanwezig is, maar een hockeyclub nog ontbreekt. Met Amsterdam Dynamics veranderen we het beeld van hockey en verrijken we de hockeysport!

PARTNERS

MARLON LANDBRUG

Sportambassadeur Zuidoost, speler Pinoké heren 1